نکات ایمنی در تست قند خون

استفاده از دستگاه تست قند خون برای بررسی و پایش قند خون، بخش مهمی از زندگی میلیون‌ها فرد مبتلا به دیابت است. به همین دلیل رعایت نکات ایمنی در استفاده از این دستگاه‌ها بسیار حائز اهمیت است.

مراقب نوارهای تست قند دست دوم باشید.

برخی فروشندگان، نوار تست قند خون دست دوم استفاده نشده که قبلاً متعلق به شخص دیگری بوده با قیمت پایین‌تر در بازار عرضه می‌کنند. سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه می‌کند نوارهای تست قندی که استفاده نشده و قبلاً متعلق به شخص دیگری بوده را تهیه نکرده و خود فرد نیز نوارهای باقیمانده خود را نفروشد. علت‌های این توصیه به شرح زیر است:

  • نوار تست باید به درستی نگهداری شود تا نتایج دقیق ارائه دهد. اطمینان از درستی نحوه نگهداری نوارهای دست دوم دشوار است، حتی ممکن است این نوارها منقضی شده باشند که این مسائل می‌توانند منجر به نتایج نادرست دستگاه تست قند خون شود که به نوبه خود می‌تواند شما را در معرض خطر عوارض جدی قرار دهد.
  • ممکن است آلودگی به خون صاحب قبلی بسته نوار در قوطی نوار تست وجود داشته باشد، که می‌تواند شما را در معرض خطر عفونت قرار دهد.
  • ممکن است قوطی‌های نوار تست استفاده شده به نحوی دستکاری شده باشند که برای استفاده ایمن نباشد. (به عنوان مثال، ممکن است تاریخ انقضا تغییر داده شده یا پاک شده باشد.)

با توجه به این دلایل FDA توصیه می‌کند که از بسته‌های باز نشده نوارهای تست قند خون برای دستگاه خود استفاده کنید.

با دقت دستورالعمل کار با دستگاه را مطالعه کنید.

تمام دستگاه‌های تست قند خون با دستورالعمل استفاده فروخته می‌شوند، اگر پس از مطالعه آن ها همچنان سؤالی دارید، می‌توانید با نماینده دستگاه یا کادر درمانی تماس بگیرید.

از یکی از اعضای کادر درمانی خود بخواهید نحوه کار شما با دستگاه را بررسی نمایند.

او می‌تواند به شما بگوید که آیا از دستگاه خود به درستی استفاده می‌کنید یا خیر.

کیفیت دستگاه خود را کنترل کنید.

به طور مرتب با استفاده از محلول کنترل دستگاه خود را آزمایش کنید تا مطمئن شوید دستگاه و نوارهای تست به درستی کار می‌کنند. (دستورالعمل دستگاه را برای استفاده ببینید تا هر چند وقت یکبار باید آن را آزمایش کنید.)

معنای علائمی را که روی مانیتور دستگاه ظاهر می‌شود، یاد بگیرید.

محدوده قندی که دستگاه شما قادر به اندازه ‌گیری آن است را یاد بگیرید، گاهی اوقات علائمی مانند “LO” یا “HI” روی مانیتور نمایش داده می‌شوند که نشان می‌دهند قند خون فراتر از محدوده اندازه ‌گیری دستگاه است. همین طور گاهی کدهای خطا ممکن است روی مانیتور دیده شود که بیانگر اشکالی در نحوه استفاده یا کار دستگاه است. در صورتی که در این مورد ابهامی داشتید، از کادر درمانی خود مشورت بگیرید.

محل تستی را که دقیق‌ترین نتایج قند خون را نشان می‌دهد، انتخاب کنید.

انجام تست از مناطقی جز سر انگشتان هر دو دست، ممکن است دقیق نباشد:

  • اندازه ‌گیری قند خون از محل‌های جایگزین مانند ساعد و کف دست، در مواقعی که قند شما به سرعت تغییر می‌کند (مانند پس از غذا یا طی ورزش)، غیردقیق‌تر از تست قند از سر انگشتان دست است.
  • اگر معمولاً در قند پایین علامتی احساس نمی‌کنید یا نتایج حاصل از تست قند از محل‌های جایگزین با حالت شما منطبق نیست، تست قند را از نوک انگشتان انجام دهید.

دستگاه تست قند خون خود را به طور منظم تمیز و ضدعفونی کنید.

برای آگاهی از این که آیا دستگاه شما نیاز به ضدعفونی منظم دارد یا خیر، حتماً دستورالعمل‌ های آورده شده در بروشور دستگاه را مطالعه نمایید.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *